• Rising Star Türkiye

    Rising Star İzle - Yükselen Yıldız - Son Bölüm Tek Parça

  • TV Kanalları

    Ücretsiz Online Televizyon Kanallarını Takılmadan İzlemek İsterseniz Buyrun

  • Günlük Gazeteler

    Yerli ve yabancı tüm gazeteleri ücretsiz oku Gazete oku son dakika haberler. bedava günlük gazete oku Türkiyenin en güncel gazete sitesi

  • Ekonomik Gelişmeler

    Altın, Döviz, Borsa, Kredi, Forex ve Vob piyasaları ile ilgili aradığınız herşey canlı veriler ile Ayrıntılı piyasa analizi ve piyasalarda son durum için hemen tıklayın!

  • Ariyordum

    Aradığınız herşey burada, yemek tarifleri, akvaryum dünyası, komedi, iş ilanları, android ve iphone uygulamaları canlı radyo tv izleme ve daha fazlası

2015 Trafik Cezaları



Trafik cezaları ve bu cezaların işlenme hususları her yıl Maliye Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeler ile belirlenir. Bu yazımızda 2015 yılında uygulanacak olan trafik ceza tutarlarını ve ne kadar ceza puanına tekabul ettiğini anlatacağız.

    Alkollü Araç Kullanma Cezası

Hususi araç sahipleri, 0,50 promil; diğer araç sahipleri ise 0,20 promil üzeri alkol oranına sahipse alkollü araç kullanımına girer. Eğer ki trafik görevlileri tarafından yapılan alkol tespit işlemi esnasında söz konusu kişi, alkol tespit işlemini reddederse 2288 TL para cezasını çarptırılır ve sürücü belgesine 2 yıl süreyle el konur.
Sürücü, 1 promil üzerinde alkol oranına sahipse üzerinde işlem yapılmak üzere ilgili adli birime sevk edilir ve kanunlar gereği 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir. Eğer ki sürücü kişi uyuşturucu
veya uyarıcı madde kullanmışsa 4119 TL para cezasına çarptırılır ve sürücü belgesine 5 yıl süre boyunca el konur.

Birinci Sefer alkollü araç kullanma cezası: 800 TL, erken ödeme: 600 TL

İkinci sefer alkollü araç kullanma cezası: 1003 TL, erken ödeme: 752 TL

Üçüncü ve daha fazla alkollü araç kullanma cezası: 1609 TL, peşin ödeme: 1206 TL, ceza puanı: 20

Yukarıda belirtilen durumlarda son 5 yıl içerisinde 1. sefer alkollü araç kullanımında sürücü belgesine 6 ay, 2. sefer 2 yıl ve daha fazla tekrarlarda 5 yıl süre ile sürücü belgesine el konulur. Ayrıca 2. Kez alkollü kullanma cezasına çarptırılan kişiler Sağlık Bakanlığı tarafından özel bir eğitime tabii tutulurlar. 3 ve daha fazla alkollü araç kullanma cezası alan kişiler ise psikoteknik testlerine gönderilir. Bu eğitim ve testler sonucu trafiğe uygun görülen kişilerin sürücü belgeleri kendilerine iade edilir. Aksi takdirde başarısız olma durumunda eğitimler tekrarlanabilir.

    Kırmızı Işıkta Geçme Cezası

Kanunlar tarafından belirtilen özel bir durum olmadığı müddetçe ve trafik ışıklarına uyma zorunluluğu bulunmayan görevli araçlar dışında kırmızı ışıkta geçen sürücüler cezaya çarptırılırlar.

Ceza tutarı: 189 TL, erken ödeme: 142 TL, ceza puanı:20

    Araçta Telefonla Konuşma Cezası

Araç içerisinde sürücünün can ve mal güvenliğini tehlikeye atarak sürüş esnasında telefonla konuşmak sürücünün cezaya çarptırılmasına sebep olur. Ayrıca araçlardan bir şey atmak, çöp dökmek gibi toplumun refah ve huzurunu bozacak hareketlerde bulunmak da aynı cezanın işleme tabi tutulmasına sebep olur.

Ceza tutarı: 88 TL, erken ödeme: 66 TL, ceza puanı:10

    Ehliyetsiz Araç Kullanma Cezası

Trafikte sürücü belgesi olmadan araç kullanmak veya aracın kullanılmasına teşfik etmek, söz konusu kişilerin ehliyetsiz araç kullanma cezası almalarına sebebiyet verir. Ayrıca ehliyetsiz araç kullanan ilgili kişi araç sahibi değilse ceza miktarı ikiye katlanır.

Ceza tutarı: 1609 TL, erken ödeme: 1206 TL

    Muayenesiz Araç Kullanma Cezası

Belirli süre ile yapılmaları gereken araç muayenelerinin yapılmaması veya geciktirilmesi durumunda araç sahipleri para cezasına çarptırılırlar.

Ceza tutarı: 88 TL, erken ödeme: 66 TL, ceza puanı:10

    Park Yasağı Cezası

Yerleşim yerleri dışındaki bölgelerde park etmek veya belirli süre ile duraksamak park yasağı cezasını ortaya çıkarır. Fakat zorunlu haller durumunda gerekli önlemleri alarak ilgili sürücüler duraksama ve park etme hakkına sahiptir. Park yasağı cezası alan sürücülerin belirli bölgelerde araçları çekici tarafından çektirilebilir. Bu durumda yapılan masraflar araç sahibine aittir. Ayrıca çekinin aracı çektiği bölgenin otopark masrafları da günlük olarak araç sahibine yansımaktadır.

Ceza tutarı: 88 TL, erken ödeme: 66 TL, ceza puanı:20

    % 10′dan % 30′a Kadar Hız Sınırı Aşma Cezası

Yerleşim yerlerinde ve diğer bölgelerde tabelalarca belirtilen ve yine aynı şekilde tabelalarca aksi belirtilmediği sürece mevcut hız sınırının %10’dan, 30 dahil olmak üzere %30’a kadar aşmak hız sınırını aşma cezasını doğurmaktadır.

Ceza tutarı: 189 TL, erken ödeme: 142 TL, ceza puanı:10
2015 Hız Limitleri ve Cezaları

    % 30’dan Daha Fazla Hız Sınırı Aşma Cezası

Belirlenen hız sınırını %30’dan daha fazla aşmak hız sınırı cezasının 2. Aşamasını doğurmaktadır. Son 1 yıl içerisinde aynı cezaya 5 kez çarptırılan sürücülerin sürücü belgelerine 1 yıl mühlet boyunca el konulur. Süre sonunda sürücüler psikoteknik testlerine tabi tutulur. Testte başarılı olan sürücülere sürücü belgesi iade edilir.

Ceza tutarı: 392 TL, erken ödeme: 294 TL, ceza puanı:15

    Emniyet Kemeri Bağlamama Cezası

Can ve mal güvenliği için emniyet kemerinin bulunmasının zorunlu olduğu araçlarda emniyet kemeri bulundurmayan veya ehliyet kemeri bulunmasına rağmen kullanmayan araçlar, cezaya çarptırılırlar.

Ceza tutarı: 88 TL, erken ödeme: 66 TL, ceza puanı:15

    Egzoz Emisyon Ölçümü Cezası

Belirlenen süreler içerisinde periyodik olarak egzoz emisyon ölçümünü yaptırmayan sürücüler egzoz emisyon ölçümü cezasına çarptırılırlar.

Ceza Tutarı: 963 TL

0 yorum:

Yorum Gönder

DİKKAT:Sitemizdeki yazılar tamamen bilgi amaçlı olup oluşabilecek her türlü sağlık/ekonomik/hukuki tüm olumsuz sonuçlardan sitemiz hiç bir sorumluk kabul etmez ve site ziyaretçileri bunları peşinen kabul etmiş sayılır. 
 

Bilgilendirme (UYARI): www.indirimariyorum.com yayınlanan tüm yazılar bilgilendirme amaçlıdır. Yazım yanlışı ve hatalardan dolayı veya oluşabilecek hak kayıplarından dolayı Sitemiz sorumlu değildir. Sağlık konularında yayınladığımız yazılar sadece bilgi amaçlı olup doktorunuza başvurunuz oluşacak sağlık sorunlarından sitemiz sorumluluk kabul etmez.  ayrıca Sitemizde Yayınlanan Haber ve Görsel'ler İlgili Firmalara aittir. Kampanyalar, Çekilişler, Yarışmalar ve Sonuçları için firmaların/markaların internet sitelerine veya irtibat telefonlarına mutlaka başvurunuz.
Bizimle irtibata geçmek için lütfen mail atınız. En kısa sürede dönüş yapılacaktır. Mail GÖNDER
Sitetag Top  blogs